De geschiedenis van Hoosier Racing Tire
Bob Newton had in de jaren 50 een succesvolle race carrière in Amerika. Hij was, net als veel collegarijders, niet tevreden over de straatbanden waar zij op moesten rijden vanwege de beperkte maatopties en harde rubbersamenstellingen. Bob wilde daarom zijn eigen banden produceren, speciaal ontworpen voor racen.
In 1957 besloten Bob en zijn vrouw Joyce in hun eigen racebanden te gaan produceren. Ze begonnen hun bedrijf in een verlaten paardenstal in South Bend, Indiana, en verkochten hun banden aan lokale racers. De naam Hoosier werd gekozen vanwege Bobs (race)roots in Indiana.
In 1962, na een gesprek met Mohawk Rubber op een dealerconferentie, kwam de eerste speciaal gebouwde raceband op de markt. Toen Mohawk in 1978 de deuren sloot, openden The Newtons hun eigen fabriek, de eerste specifiek gericht op de productie van racebanden in Plymouth, Indiana.
In 1988 leidde Bob Newton hett Hoosier Tire Team naar de NASCAR Winston Cup Series. Hoosier behaalde maar liefst 9 overwinningen in het eerste jaar, waaronder de Daytona 500.
In 1992 werd er een tweede bandenfabriek opgebouwd ter voorbereiding op de terugkeer van het bedrijf naar de Winston Cup-serie van NASCAR. Deze bandenfabriek was uitsluitend gericht op de productie van tubeless radiaalbanden. Het bedrijf keerde in 1994 terug naar NASCAR en behaalde elf polepositions en vier overwinningen. Dezelfde radiaalbandentechnologie vormt de basis voor Hoosiers aanhoudende succes in SCCA, SOLO en Vintage Sports Car Racing.
In 2011 werd een partnerschap gesloten tussen Hoosier en Continental Tire, waarbij de twee bedrijven zouden samenwerken om de officiële band van de Rolex Sports Car Series te produceren en op de markt te brengen. Dit programma duurde acht jaar. Op 4 oktober 2016 werd Hoosier Racing Tire overgenomen door Continental Tire.
Tegenwoordig is Hoosier Racing Tire de grootste fabrikant van racebanden ter wereld. Hoosier is uitgegroeid tot een producent van meer dan 1000 verschillende soorten racebanden. Het bedrijf beschikt over een eigen testwiel met een snelheid van 480 km/u; een technologiecentrum; ultramoderne, volledig geïntegreerde productiefaciliteiten en een hightech mengfabriek. Het is geïntegreerd in de Continental Specialty Tire Business Unit en streeft nog steeds naar groei, zowel nationaal als internationaal.